Борислав Гуцанов разцепи групата на БСП в Общинския съвет във Варна

Борислав Гуцанов

Борислав Гуцанов

Николай Георгиев

Групата на БСП в общинския съвет във Варна се разцепи след лют скандал. Повод за това стана номинацията на проф. Анелия Клисаров - общински съветник от БСП, бивш кандидат-кмет и ексминистър на образованието в правителството на Пламен Орешарски - за зам.-председател на съвета. Като представител на парламентарно представена партия, съвсем логично бе присъствие на представител на БСП сред заместник-председателите на Общинския съвет във Варна. Кандидатурата й бе подкрепена от нейните колеги от групата, с изключение на Димитър Чутурков, приближен на Борислав Гуцанов - председател на градската организация на БСП. Вбесени от избора на Анелия Клисарова, която не могат да контролират, Гуцанов и Чутурков 

заклеймиха публично своите съпартийци

Последва остра реакция на червените съветници, които поискаха оставката на колегата си Димитър Чутурков като председател на постоянната комисия по култура.
Деградирането на БСП във Варна не е от вчера. По време на местните избори Борислав Гуцанов се опълчи на Корнелия Нинова, като предложи за кмет на Варна да бъде издигнат Костадин Костадинов, известен като Костя Копейкин, който работи за излизането на България от Европейския съюз. Вместо това Корнелия Нинова заложи на проф. Анелия Клисарова, което Гуцанов трудно преглътна. Днес дуото Копейкин - Гуцанов е яхнало протестите във Варна, след като Борислав Гуцанов при поредно извъртане стана отново запален фен на Корнения Нинова.