Борисов: Да се надяваме на документ за Шенген днес, ако не - през януари

Бойко Борисов, снимка: БГНЕС

Бойко Борисов, снимка: БГНЕС

"Брюксел работи правилно, докато всичко не е договорено, нищо не е договорено. Тук младостта и опитът в управлението изиграха лоша шега и в България, и Румъния. Огромен труд на правителството и парламента, в момента е подложен на доза съмнение, дава се възможност да има негативни коментари", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Да се надяваме днес до обед да получим документа, никога не се прави без документи. Ако не стане до днес, ще отидем през януари. Тогава е близо до изборите в Австрия, затова полагаме всички усилия. Зад сцената в Европа това се казва консултации, се провеждат страшно много консултации. Ние сме длъжни като искаш да си в Шенген да си пазиш границата, ако не можеш, имаш пасиви. Нищо не налагаше да се избързва с коментари, каза Борисов. В последните месеци хората на гранична полиция, митниците полагат огромни усилия и можем да възстановим това добро охраняване на границата, а по времето на Рашков границата беше разградена, положиха се огромни усилия да се плюе българската държава тогава", каза Борисов.

"Българският народ не желае да участва във военни действия, и ние няма да допуснем България да участва във военни действия. Едно е да изпращаш като другите държави помощ, друго е да изпращаш военни части. Не мога да повярвам Тагарев какво говори. Българите трябва да знаят, че това няма да се случи", категоричен е Борисов.

Коментирайки бюджета, Борисов заяви, че всички, които са взели участие в подкрепянето на бюджета могат да се похвалят.

"И ние, ПП, ДПС, ДБ и БСП. Упреците, че имало сделка между мене и Асен за нашите кметове, се оказа поредната неистинска новина. Постарали сме се", подчерта Борисов.

"Дефицитът е към 2,5 в момента, ще останат около милиард за инфраструктурни проекти. С колегите от ПП-ДБ и другите има голям шанс над 90% да се случи пътят Търново-Русе, разширението на Хаинбоаз също, коментира Борисов. Можем да кажем и позитивни неща в края на годината", добави той.