Делян Добрев: Заради Кирил и Асен всяко дете днес ще трябва да изплаща по 40 хил. лв. заеми в бъдеще

Делян Добрев

Делян Добрев

Винаги сме искали оставката на това правителство – няма управляващо мнозинство, а скандали между управляващите. Този вот на недоверие е закъснял – ние сме в тежка инфлация – 18% за последния месец, над 20% за хранителните стоки. Това не е превнесена инфлация заради войната в Украйна, а породена от некадърно управление.  Това заяви в стидното на Нова ТВ депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Според него още депутати ще напуснат партията на Слави Трифонов, въпросът е колко ще напазаруват. 

Правителството се провали заради корупция, некадърност и лобизъм. Хората обедняват, ние имаме галопираща инфлация. 3,80 е скъпото гориво, обикновения бензин е 3,40. А цената на петрола е същата както преди една година, но цените по бензиностанциите са с лев нагоре. Къде отива този един лев, става дума за милиони корупция. Заради техните посредници, платихме 100 милиона повече чрез цените на газа, допълни Добрев.
Той е категоричен, че с мандат на „Продължаваме промяната“ няма да участват в нов кабинет. Но ако може да се създаде друго управление – ще го подкрепим. Нашата партия е като немска овчарка, която може да свърши работа, а от другата страна са ПП като кученце Чихуахуа, което се държи в чантичка, сладичко, но неспособно да лае. Страната е в тежка ситуация, изборите би трябвало да са последното решение, но ако ПП не успеят да накупят нови депутати, то шансът за правителство е 10%. Падането на кабинета няма връзка с приемането на ремонта на бюджета, въпросът е до колко този нов бюджет е смислен. Българите трябва да знаят, че заради Кирил и Асен всяко дете днес ще трябва да изплаща по 40 хил. лв. заеми в бъдеще, предупреди Добрев.