Деница Сачева: Има само един вариант за кабинет – с мандата на ГЕРБ, Габриел премиер и без Асен Василев

Деница Сачева

Деница Сачева

Всичко  в проговорите зависи от поведението на ПП, ние показваме конструктивно отношение и поведение. Но от самото начало ПП саботира процеса на ротация и води страната към криза. Това заяви по Нова ТВ Деница Сачева, от преговорния екип на ГЕРБ. Тя е категорична, че Асен Василев е работил повече от девет месеца срещу Мария Габриел. Сачева пусна запис, на който се чуват думи на Асен Василев: „Последният ден, в който тази Габриел иска да е премиер е и последният ден на това правителство, ако бъде избрана няма да иска напусне поста“.

9 месеца работим заедно, колегите твърдят, че имаме общи цели, трябваше ли да има тези сътресения и скандали. Страната е изправена пред много кризи и проблеми, реформата на службите и конкретна дата и конкретна дата за смяна на шефовете - това ли трябва да бъде препъни камъка, попита Сачева.
Според нея е имало три дискусионни точки по време на преговорите. Едната е за реформа в съдебната власт, махане на следствената тайна, а това го няма в цял свят и трето  – до 30 април шефовете на службите да бъдат сменени. Това не е адекватно спрямо дневния ред на българските граждани, изтъкна политикът.
Тя разкри, че два пъти по време на преговорите, Кирил Петков декларира, че е съгласувал две трети мнозинство с г-н Пеевски, а сега ги обвинявали, че  искат да вкарат ДПС във властта. 

ПП се борят за членство в АЛДЕ, а ние сме си в ЕНП. Търсете връзката на ПП и ДПС. Ние сме за разумни реформи, но няма да допуснем да бъдем водени за носа и разигравани.
Категорично ние няма да влезем в преговори за правителство с втория мандат, ако го връчат на ПП. Ние не вярваме Асен Василев, и по никакъв начин не му вярваме, че пази финансите на България. Абсурдно е да говорим за ново общо правителство с участието на Асен Василев. Нашият вариант е правителство с нашия мандат, с премиер Мария Габриел и без Асен Василев в правителството. Няма други опции за нас. Който иска да работи за България – днеска да го заяви! Ние не работим за избори, но сме готови за избори, допълни Сачева.