Доц. Георги Цветков: Ако слушаме кремълската пропаганда, то Русия се бие на територията на Украйна с НАТО -небивалици

Георги Цветков

Георги Цветков

 Истината е, че НАТО има много последователна политика - да гарантира сигурността на страните-членки и да се избегне ескалация на конфликта в Украйна. Това изтъква известният военен експерт и анализатор доц. Георги Цветков. В случая не е имало нито едно послание, което да сочи по някакъв начин желание на НАТО да ескалира конфликта.
 Това че Русия разглежда разполагането на отбранителни сили на НАТО в Източна Европа, като заплаха срещу себе си, това е проблем на Русия, не на НАТО.
На мен ми се струва че в България има отново различен дневен ред от този, който реално има в съюзните държави. Тук някои хора едва ли не се радваха, когато беше обявено, че  ракетата, паднала в Полша е украинска. 

 В момента да се очаква, че изведнъж заради този инцидент ще има промяна на отношението към Украйна и към войната е абсурдно. Още повече, че от началото на войната е ясно, че такива инциденти ще се случват със сигурност! Това е като висящата пушка на стената. 
 Очевидно, независимо от всички съществуващи съюзни програми, фондове и американски и европейски, които целят да подсилят отбраната на Украйна и Източна Европа, България ще стои встрани от този процес, допълва експертът.

Вижте цялото интервю: