Елин Пелин се събуди сред дим и пукот след екзплозиите, складовете за пиротехника още горят

Цяла нощ обстановката в Елин Пелин, където изгоряха складове за пиротехника, е напрегната. Районът е дилно задимен, обявено е частично бедствено положение, непрекъснато се правят измервания на въздуха. 

В четвъртък експлозии в складове за фойерверки между Елин Пелин и гара Елин Пелин вдигна на крак всички институции на местно и национално ниво. Няколко души пострадаха, на място пристигнаха линейки, полиция, пожарна и много доброволци.

Районът е отцепен, все още се издига дим над складовете и от време на време се чува пукот, предава репортер на БГНЕС от мястото на събитията. 

Продължава гасенето, но пожарникарите не са влезли все още в складовете.

Вчера армията изпрати техника. Джипове на Военна полиция тип „пустинна котка“ също пристигнаха в Елин Пелин в готовност да влязат на мястото на взривовете.

Двама души бяха настанени в "Пирогов" с много тежки изгаряния, смята се, че в складовете има още хора, като последно от късно снощи информацията е за двама.  

Вътрешният министър разпореди частична евакуация в първите часове след инцидента. Читалището беше отворено. 

След 23.00 - 23:30 часа приключиха големите взривове, информира тази сутрин Богомил Бранков, председател на Общинския съвет. 

В един от складовете е имало около 2 тона тротилов еквивалент. | БГНЕС