Има ли чадър върху Руското посолство в София – сеят лъжи, омраза и обиди, но санкции няма

Незнайните български модератори на Фейсбук се оказаха по-зловещи цензури и от комунистическите. Това че работят за интересите и пропагандата на Кремъл отдавна стана ясно на много българи, но така компрометират голямата идея на социалната мрежа.

Сега обаче се оказва, че Фейсбук явно е дало специален статут на Руското посолство в София. Над ръководената от Елеонора Митрофанова дипломатическа мисия изглежда е разпънат чадър – всеки който напише гневен коментар към посолството може да бъде блокиран и наказан с месеци и то без обяснения, но ако екипът на Митрофанова обижда българите, сее лъжи и хибридни пропаганди – последствия няма.

В това се убедиха от Атлантическия съвет на България. На няколко пъти те докладват обидни текстове на посолството, от които лъха на омраза, но реакция няма. Такъв е случаят например
с пост, в който Митрофанова е написала като редактор на страницата на посолството "евроатлантически подл0ги". Той е докладван, но... докладът НЕ може да бъде обработен по технически причини.  
Неколкократно опитваме, но Фейсбук на приема реакцията ни. Явно руското посолство в България се ползва със специален статут, изтъкват атлантиците.
В същото време те припомнят, че през последните месеци, особено след началото на мръсната руска война срещу Украйна модераторите на фейсбук без съществен повод блокира и праща във виртуалния „карцер“, заради коментари авторитети като доц. Огнян Минчев, режисьора Евгений Михайлов, доц. Миомчил Дйчев, проф. Николай Слатински, психиатъра Любомир Канов, журналиста Константин Мишев и много други.

atlantici_fese.jpg

atlantici_fese1.jpg