Ген. Константин Попов: Няма опасност България отново да се върне в руската сфера на влияние

Ген. Константин Попов

Ген. Константин Попов

Културата на руската армия е следната – врагът трябва да се унищожава. Тя не може да си позволи много жертви, защото ще загуби мита за себе си и симпатиите на хората. Киев може да се окаже изключителен капан за Русия. Какво ще постигне Путин, ако сложи руското знаме на върха на  украинския парламент. Войната и съпротивата срещу Русия е вече в цяла Украйна. Това заяви в стидното на Нова ТВ ген. Константин Попов, бивш шеф на ВВС.

Той е категоричен, че колкото по-дълго продължава тази война, Русия губи. Тази война не е само за Украйна, а   за бъдещето на целия свят. Светът няма да допусне сключването на мир, в който Путин е победител. Русия вече няма приятели. Путин води война на два фронта – първо със санкциите на света и как да стабилизира икономиката си, а от друга страна да удържа фронта в Украйна и да настъпва, обясни Попов.

Според него България трябва да бъде спокойна за въздушното си пространство с еър полисинга, който ни предлага Нидерландия, но по-важното е, че предстои да преструктурираме икономиката си, политиката си, животът си, защото над света се спуска нова Желязна завеса. Няма опасност България отново да се върне отново в руската сфера на влияние, категоричен е генералът..