Георги Папакочев: Какъв е смисълът на твърдението в България, че "децата не трябва да отговарят за деянията на родителите си?"

Георги Папакочев

Георги Папакочев

"Издигането на кандидатурата за кандидат-кмет на София на успешен и авторитетен IT специалист – милионер, издигнат  от ПП – ДБ, поставя логичния и сериозен морално-етичен проблем пред т.нар. „антикомунистическа десница“, която партнира в сегашното управление", написа журналистът Георги Папакочев във Фейсбук. 

"Въпреки заклинанията на номинираният за кандидат-кмет на София, че се отрича от предците си, това едва ли е достатъчно за потърпевшите от репресиите градски софиянци, които със сигурност не вярват на подобни изпреварващи предизборни обещания. Защо ли? Просто защото преди него, подобен внук, доскорошният служебен правосъден министър Зарков, в компанията на лидерката на БСП се "шегуваше" от ТВ-екран, че "Извинявайте, че закъснях, но с друга група ченгета от Държавна сигурност крояхме планове как да мъчим един дядо”. Всъщност дядото на Зарков и пастрок на майка му, е един от най-злостните мерзавци от комунистическия ДС-генералитет, който в продължение на дълги години през 90-те е тормозил по телефона родителите ми с тежки заплахи за смърт и побой след всеки мой коментар и предаване по Радио "Свободна Европа" от Мюнхен и Прага! Е, каква е разликата днес? Променил ли се е с нещо "класово-партийния" комунистически кадрови подход и с какво, впрочем? И какъв е смисълът на твърдението в България, че „Децата не трябва да отговарят за деянията на родителите си?“ Дано, дано бъркам, но…!  Ха, де?", казва още Папакочев.