Харлан Александров: При тази омраза, без коалиционно споразумение няма как да се случи стабилно управление

Харлан Александров

Харлан Александров

Имахме дефектна конструкция на управление, поставена на плаващи пясъци. Добре ще е, ако сега има шанс да се променят нещата и да се изгради стабилна конструкция. Премиерът Денков избърза с тази оставка на правителството и така се връщаме в изходната точка на конфликта между партньорите, които отново се превръщат в противници, заяви по Нова ТВ антропологът Харлан Александров Той изтъкна, че и двата субекта в управлението са много различни и с различни визии и светоглед. В настоящата ситуация всеки от лидерите говори на своите избиратели. Не е възможно при такава омраза и противопоставяне, без коалиционно споразумение и ясна рамка да се случи съвместно управление, допълни анализаторът. 

Александров посочи, че разговорът за прокуратурата е битка за властта. Важно  е кой контролира репресивния апарат и заради това са възможни скандали и разминаване  в позициите.

Той коментира и версията, че Румен Радев ще оглави политически проект. Става дума за силно  популистка вълна, която няма да е от мащабите на Симеон или Борисов. Ако отидем на избори има риск да се тръгне към нещо подобно като експеримент, но той няма да има устойчиво значение за страната, смята Александров.