Карадайъ: Не искаме да сме с ГЕРБ, но не искаме и да сме с управлявалите последната година и половина

Мустафа Карадайъ

Мустафа Карадайъ

"Изборите за пореден път не овластиха никого за еднопартийно правителство. Народът отново доказа, че е мъдър, вместо противопоставяне, той предпостави диалог, съединение. За пореден път се видя, че уроците не са научени и политиците водиха кампания на противопоставяне. Липсата на диалог е основен белег на управляващите през последното десетилетие. Това е сигурно условие за кризи и разпад", заяви от парламентарната трибуна председателят на ДПС Мустафа Карадайъ при откриването на 48 парламент.

"Основна задача е да решим проблема с липсата на диалог, за да решим предизвикателствата, които стоят пред нас. много е лесно да кажеш, че избирателите са ти отредили ролята на опозиция, но това е безотговорно. Избирателите очакват от нас а се справим с кризите, да положим всички усилия зимата да не ни донесе още повече кризи", каза той.

"Готови сме на диалог в името на гражданите", заяви Карадайъ.

"България трябва да продължи своето евроатлантическо развитие, да заявим ясно, че нямаме друга алтернатива. Ние сме членове на НАТО и ЕС и точка по въпроса", каза Карадайъ.

"Призоваваме да се седне на масата на преговорите. Лесно е да кажеш, че с някои никога и изобщо няма да говориш и работиш. Ние не искаме да сме с ГЕРБ, но не искаме и да сме с управлявалите последната година и половина, които ни завещаха 15 милиарда дълг", добави той.