Карадайъ: Третият мандат трябва да ангажира всички ни

Мустафа Карадайъ

Мустафа Карадайъ

"Третият мандат трябва да ангажира всички ни, защото трябва да намерим възможност за редовен кабинет с ясен мандат и отговорности. Не можем да си позволим да се провалим", заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

По думите му, независимо от икономическата криза има шанс да бъде преодолява политическата, която води към институционален срив.

"Недоверието към институциите и парламентарната република не може да се реши само с предсрочни избори. През последните години изборите се печелят от "месии" и "герои-спасители", но държавата не може да се управлява по този модел. Тези политически сили се оказват силни само в отрицанието и противопоставянето, затова положението не е това, което очакват хората", коментира Карадайъ.

"Избори без да са извлечени поуки, ще повторят резултатите от последните две години, и те може да донесат нежелани последици за политическата система такава, каквато я познаваме", прогнозира той.

Според него, последните промени на Изборния кодекс "създава условия държавата да е основният двигател на изборния процес".