Лечение от руски бесове - под страх от смъртно наказание - всеки български путинофил да прочете "Четвъртият път" на Дугин

Александър Дугин - идеологът на Путин

Александър Дугин - идеологът на Путин

Проф. Николай Слатински

Преди месец написах статус за това - как са сега със съвестта Иво "80%" Христов, Валентин Вацев и Боян Чуков, чиито фантасмагории и интелектуални напъни претърпяха абсолютна катастрофа с началото на войната на Адолф Путин срещу Украйна. Представяте ли си - да изпонапишеш хиляди страници с панорамни мисловни платна и само за един миг, с един изстрел срещу Украйна всичко да рухне!

Струваше ми се, че ако може, всеки путинофил в България трябва да бъде накаран под страх от смъртно наказание, да прочете по една книга на всеки от тази Троица.
Но подобно насилие над тях е прекалено слабо възмездие за путинофилството им. 
Има по-страшно наказание!
Това е да бъде задължен - отново под страх от смъртно наказание - всеки български путинофил да прочете "Четвъртият път" на идеолога на Адолф Путин и на великоруския шовинизъм - Александр Дугин! 
При това тази книга е издадена на български език. Подчертавам този факт, защото се убеждавам, че 

путинофилите у нас като цяло не могат да четат на руски

 и не са чели почти нищо от руски автори!
Задължителното прочитане на "Четвъртият път" е най-тежкото възможно наказание за всеки путинофил! Това е изтезание. Това е брутално населие. Това е колосално мъчение. Това е садизъм!
Защото този огромен по обем опус е тежък делириум. Той е бълвоч. Той е псевдоинтелектуална манджа с грозде от импотентно философстване. Той е нищета на философията и философия на нищетата едновременно!

Единственото утешение за Дугин е, че и "Mein Kampf" е подобен бълвоч на абсолютно ниско и низко ниво.

Някога, преди 20 години казвах на студентите - лошото е, ако това, което Дугин пише, Путин започне да го мисли. 
Путин започна да го мисли. 

После, преди 10 години казвах на студентите - лошото е, ако това, което Дугин пише, Путин започне да го прави. 
Путин започна да го прави. 

Ако сега преподавах, сигурно щях да кажа - хубавото е, ако това, което Дугин пише, Путин започне да го чете. 
Защото тогава

Путин би умрял ... от скука

За жалост, Путин все още не го чете.

Сигурен съм, че ако накараме българските путинофили да прочетат под страх от смъртно наказение "Четвъртият път" на Дугин, те ще се помъчат 2-3 денонощия, а след това до един ще кажат - бесете ме, колете ме, стреляйте ме, гилотинирайте ме, но не ме карайте да чета тази идиотия!