Методи Андреев: Ревизоро може да въведе и акциз на водата, но е избран, за да прикрие нарушения с боклука в митниците

Методи Андреев

Методи Андреев

С голямо възмущение приемам избора на Емил Димитров-Ревизоро за министър на Околната среда и водите.  Всъщност – нищо ново под слънцето, разпадът на държавата е в пълна сила. Не гледам на Ревизоро като на  министър, а като на кандидат арестант. Това заяви пред Faktor.bg бившият депутат и шеф на Комисията по досиетата Методи Андреев.

 Според него за Емил Димитров не важи поговорката „Кои са ти приятелите, за да знаем кой си ти”, а какви закони си внесъл в парламента, за да се разбере кръгът от интереси, които ще защитава. 

С Ревизоро бях депутат в 43-то Народно събрание, а действията и законопроектите му бяха насочени в подкрепа на най-едрия бизнес с горивата, за сметка на интересите на средните и малките в бранша, които може и да фалират. Предложенията му на пръв поглед  уж защитават държавността, но всъщност поставят еднакви условия и пред „Лукойл” и пред чичо от село, дето има една малка бензиностанция. Няма да забравя неговата активност и в опита му да бъдат ликвидирани селските казани за ракия за домашно ползване. Там Ревизоро надмина себе си – внесе поправка, която беше в инрес отново на едрите  производители на алкохол. Изводът е, че г-н Ревизоро е представител или се държи като представител на едрия корпоративен бизнес. Ако направим връзка с новата му министерска длъжност ще се убедим, че обикновения гражданин няма да има полза и интерес от работата му. Гражданите ще бъдат най-потърпевши от неговото министерство. Да не очакват, че ще реши въпроса с водната криза и ще управлява добре водния сектор. Ще управлява водния сектор само в интерес на едрите частни консуматори. Ще защитава техния интерес. Той си няма хал хабер от управление на води, може само да консумира облагите от това, което ще го карат да върши. Иронично казано Ревизоро може да въведе дори акциз на водата, ако това диктуват интересите на големите в бизнеса, казва Андреев.

Методи Андреев излага и своя версия, защо точно Емил Димитров е предпочетен за горещия министерски пост.

Причината съвсем не е, защото е дялан камък и голям експерт. По-скоро става дума за нещо което опира до неговата компетентност – митниците, а тука идва връзката с боклука и скандалите за внасянето му от Европа. В цял свят мафията  контролира боклука. Вероятно това ще бъде център на новата му роля. Трябва да се наблюдава какви ще бъдат решенията му. Боклукът влиза през митниците, а контролът му е чрез Министерството на околната среда и водите. Това е свързващата роля и Ревизоро тук може да бъде полезен. Той не разбира от опазване на околна среда, а митници и ще трябва да прикрива евентуални нарушения, прогнозира Андреев.