Митрофанова гневна на Малинов – мълчал за МОЧА и забраненото й интервю по БНР

Митрофанова и Малинов, когато отношенията им не бяха ледени

Митрофанова и Малинов, когато отношенията им не бяха ледени

Руският посланик у нас Еленора Митрофанова била ядосана и разочарована от поведението на един от най-знаковите русофили в страната – лидера на „Русофили за възраждане на отечеството“ Николай Малинов. Подсъдимият за шпионаж в полза на Русия Малинов се покрил и потънал в пълно мълчание при последните драматични  събития -  разрязването на парчета и демонтиране на МОЧА и скандала със забраненото след намеса на Пеевски интервю на Митрофанова по БНР. Това разкриха пред Faktor.bg източници от русофилското движение, близки до Кремълското посолство. Според тях политикът бил профилактиран от службите да мълчи.

В действителност Малинов е сред много активните защитници и пропагандисти на режима в Кремъл, но този път потъна в тишина и не заех публична позиция, а от посолството очаквали да предприеме протестни акции.

Във фейсбук  близкият до Малинов Максим Суворов публикува свой коментар, в негова защита и своеобразно оправдание пред Митрофанова. Суворов твърди, че Малинов е подложен под непрекъснат и тежък тормоз. Наложени са му всички санкции, които Европа и Америка могат да измислят. Но за дейността на Малинов говорели множеството руски ордени и отличия, както и личните му контакти с Путин и Лавров. Като репресия срещу русофила била и акцията, която областната на София Вяра Тодева предприела срещу майка му, която била 100% инвалид, но я изхвърлили от жилището, в което живеела 52 години. Суворов припомня, че преди 10 години русофилите организирани от Малинов събрали над 55 хил. подписа за запазването на МОЧА и благодарение на това Борисов получил орден „Ломоносов“ от Русия.

Според Руското посолство сега най-полезните им агенти за влияние били Костадин Костадинов и Младен Иванов.

maksim_suvorov.jpg