Мохамед Халаф: Лидери на партии насърчават екстремизъм и агресия, услужливи медии и журналисти им помагат

Продължаването на такива политики е най-директния път към разруха и следователно превръщането на страната в провалена държава като Ирак, Либия, Йемен, Сирия и Ливан

Мохамед Халаф

Мохамед Халаф

"Политическите партии в България и отговорните институции подобно на тези в Близкия изток, предпочитат съзнателно  политиката на изгорената земя за налагане не техните интереси. За тях те са по важни, отколкото разбирателството за постигане на националните цели", написа в профила си във Фейсбук журналистът Мохамед Халаф.

"Този подход се характеризира с отказа да се изгради широка коалиция с определена програма за излизане от дълбоките кризи в страна. Развиващи се в контекста на  глобални такива и война която е на път да се превърна в световна. Тези партии са съсредоточени  върху вътрешната мобилизация, фалшивите новини и демагогията. Това, на което сме свидетели в реториката на лидерите на тези партии  е насърчаване на екстремизъм и агресия чрез  социалните мрежи. Услужливи медии и журналисти, помагат да се манипулира обществеността и да отклоняват вниманието и от правилните методи и политики, които могат да помогнат за решаването на националите задачи", коментира той.

"Продължаването на такива политики е най-директния път към разруха и следователно превръщането на страната в провалена държава като Ирак, Либия, Йемен, Сирия и Ливан.  Най-важният въпрос е, каква държава и какви партии и лидери искат българите. Основната им задача е да работят за България", завършва журналистът.