Напусна ни внезапно Цветан Томчев - бунтарят срещу путинизма, комунизма и мръсната руска пропаганда

Цветан Томчев на протест пред БНР

Цветан Томчев на протест пред БНР

Бунтарят срещу путинизма, комунизма и руската пропаганда в българските медии Цветан Томчев се е преселил в отвъдното. За това съобщи на страницата му във фейсбук Любица Томчева:

На 25 декември, на Рождество Христово, 
тихо, в съня си, на любимото си място, 
почина Цветан Томчев-един безкрайно добър човек, всеотдаен журналист, преподавател. Вечен мечтател. Приятел. Личност с непрекъснат порив за знания.
Не е за вярване, защото той беше огън, 
най-помагащият, най-работливият, най-дивият, най-можещият човек. 
Той беше човек, за когото нямаше невъзможни неща. 
Той не се плашеше от нищо. 
Той беше смел, борбен и в същото време, 
безкрайно топъл и емоционален човек…
Благодаря ти, че бяхме заедно в този живот! Надявам се и в другия!
Обичаме те безкрайно!“

На 23 декември Цецо проведе поредния си протест пред сградата на БНР срещу мръсната путинска пропагадна, която се лее от предаванията на Петър Волгин и държавната медия.

На 24 декември ми се обади около 11,30 часа да организираме със съмишленици поход в района на Радомир, за издирване на таен масов гроб на избити от комунистите след 9 септември 1944 година българи. Обясни, че знае точното място и този път ще извадим кости и ще имаме доказателства. Експедицията трябваше да се случи около 28-29 декември. Отделно с Георги Боздуганов трябваше да ходим през януари да разкопаваме друг масов гроб в Северна България. От пролетта тази тема се бе превърнала в негова фикс идея. Вярваше, че има стотици неразкрити гробове на избити без съд от комунистите и ДС българи, които трябва да бъдат отворени и показани на обществото, а имената на жертвите почетени. Така започна и поредицата "Разкази от преизподнята", с документални видеа на жертви на червения терор(ТУК можете да видите последния му разказ, б.р.)
 
Почивай в мир приятелю! Делото бе право и служеше на България! Ще бъде продължено!

Стойко Стоянов