Никой не е давал на Румен Радев втори мандат, за да обслужва руски интереси и да дистанцира България от НАТО

Борбата на правителството с путинизацията е и борба срещу корупциата

Авторът

Авторът

Методи Андреев

Искането  на президента Румен Радев само български самолети да охраняват небето ни е меко казано неадекватно и съвсем не приляга на генерал, който е и главнокомандващ в момента на армията, а и най-добре знае състоянието на бойната ни авиация. Но всъщност изказването му не е чак толкова неочаквано - Радев никога не е бил категоричен и еднозначен по отношение на НАТО, въпреки че е завършил натовска академия с отличие в САЩ. 

Президентът инатливо продължава своята политика от първия мандат - да слага прегради пред действителната интеграция на България в НАТО. Заради такива позиции държавата ни беше наречена нагло от руския представителите в ЕС "троянски кон". 

Ако не беше военно време, ако на 300 км от нас нямаше истинска война, думите на Радев щяха да предизвикат гнева на определена част от дясно мислещите българи, но в този изключително напрегнат политически момент той

нагнетява  опасно напрежение

Според анализатори аресията на Русия няма да бъде задоволена само с Украйна. Войнолюбецът маняк в Кремъл може да погледне и към бивши сателити на Империята на злото, която Рейгън нарече СССР. Знаем, че диктаторите обичат меките, лесните цели, които могат да докажат тяхната „сила“ в лицето на тези, които ги обожествяват. Каква по-добра възможност лишената от добра защита България, поради путинофилски позиции на висшия команден състав на БА, да се окаже  следващата жертва на маниака в Кремъл? Някой ще каже – да ама ние сме членове на НАТО и не можем да бъдем нападнати. Но защо очакваме закрила от НАТО, щом когато трябва да получим действителна подкрепа за националната ни сигурност, какъвто е случаят с еърполисинга, излиза президентът или някой друг путинофил с генералски пагони и казва, че това не е добре за българския суверенитет и можем да се защитим сами. Ние сме в НАТО не за да нападаме съседите си, не за да могат нашите едрогъзи генерали да получава добри заплати и командировки за натовси воаяжи, а за да гарантираме националната си сигурност.

Загуба на националния суверенитет е да предоставиш цялата си енергийна система в зависимост от Кремъл, а не наши съюзници да охраняват небето ни. Имаме добри пилоти, но с какво те ще пазят България, след като 

знаем състоянието на старите съветски самолети

А и защо трябва да рискуваме живота им с морално остарели МиГ-ове, за които правителството на Борисов похарчи 100 милиона за ремонтите им в руски фирми. А сега се говори за отпускането на нови 126 милиона за нови ремонти в Русия. Как с такива самолети ще пазим небето си от агресора – това е безумие. И раздвоение на личността за тези, които твърдят, че е възможно.

Обръщам се към младия премиер Кирил Петков – имахте звездни на този пост мигове – поисканата оставка на бившия премиер Стефан Янев, заради путинофилски изказвания, и  привикването на руския посланик Митрофанова, която се извини за обиди към народа ни. Но е крайно време да вземете ясна позиция за бъдещето на страната.

Много хора подкрепиха и вас и Радев заради битката с корупцията, но тя не може да бъде ефективна заради

путинизирането на държавата ни

Ако не обявим кръстоносен поход на путинизацията на страната, прокарвана усърдно по време на правителството на Борисов, то значи, че не искаме да изкореним корупцията в нейния генизис. Руската корупция бе унаследена в България, тя има руски генезис, а в това няма никакво съмнение. В този смисъл трябва да застанете твърдо на натовски позиции. България се нуждае от ясно и категорично решение по отношение на натовската ни принадлежност. Небето ни трябва да бъде охранявано от модерните бойни самолети на Нидерландия. България се нуждае от натовски контингент и база на територията на нашата страна. Те са реалният гарант за народа, но и за вашето управление. 

Трябва да е ясно - вторият мандат на Радев бе подкрепа за битка с корупцията, а не да се обслужват руски интереси и страната ни и да се дистанцираме от НАТО. Никой не му е давал мандат за неговите свободни съчинения, това не са идеите на свободните българи. Този човек рискува националната сигурност на страната и  разколебава съюзниците ни. Каква защита ще очакваме утре, ако днес се проваляме като предвидим партньор.

Очакваме от правителството борба с путинизацията, което и борба срещу корупциата.