Областният управител на Габрово ще съди Корнелия Нинова

Госпожа Нинова ще спре да лъже публично в национален ефир, заяви Кристина Сидорова

Кристина Сидорова, снимка: gb.government.bg

Кристина Сидорова, снимка: gb.government.bg

Областният управител на Габрово Кристина Сидорова заяви намерението си да търси съдебна отговорност от лидера на БСП Корнелия Нинова, която вчера публично обвини областните управители на Габрово и Сливен, че на изборите са работили срещу БСП.

Председателката на БСП Корнелия Нинова на вчерашната, първа след изборите пресконференция обяви, че „На много места областни управители, назначени от президента Радев, работеха за "Левицата" и даде пример с областните управители на Сливен и Габрово, като посочи, че има доказателства за това.

Областният управител на Габрово Кристина Сидорова отрече да е помагала на една или друга политическа сила и изтъкна, че по време на предизборната кампания е работила за добрата организация на вота и единствено според правомощията на областния управител. По думите на Сидорова твърденията на Нинова са клеветнически:

"Обмислям да предприема съдебен иск и в съдебна зала тя да докаже това, което вчера каза за натиск върху държавни служители, за нарушения, които приписва на мен. В момента се съветвам с адвокати и вярвам, че справедливостта и истината ще възтържествуват и госпожа Нинова ще спре да лъже публично в национален ефир."

Кристина Сидорова е член на БСП от 18 години. Била е народен представител в 44-ото народно събрание, а преди това общински съветник в Габрово. Тя е сред опозиционерите в партията и противник на политиката на Корнелия Нинова, съобщава БНР.