Общественик на Силистра изригна във фейсбук: Областният лидер на ГЕРБ ме нападна, заплаши да ме смачка

Общественикът Димитър Пецов с наградата "Златен ключ"

Общественикът Димитър Пецов с наградата "Златен ключ"

Обещстевникът от Силистра Димитър Пецов, който е и един от двигателите на кампанията „Граждански контрол” обяви на страницата на движението  във фесбук, че е бил нападнат и заплашван заради писанията от областния координатор на ГЕРБ в Силистра Тодор Тодоров. Пецов твърди, че се чувства застрашен и заради това е подал сигнал в прокуратурата.

Ето и разказа му за скандала публикуван на 16 феврурари: 
„ГОСПОДИН ТОДОРОВ, НЕ ВСИЧКИ В ТОЗИ ГРАД ВИ СЕ КЛАНЯТ!!! - КАК СЕ ЗАПЛАШВАТ ГРАЖДАНИ И ЖУРНАЛИСТИ В СИЛИСТРА Днес около 17 часа отидох да бягам по Алеята на здравето в местност "Меджиди табия", както правя това редовно от години. На едно място, където алеята се пресича с черен път(вижте на снимка2) минах, бягайки в леко темпо, покрай семейството на г-н Тодор Стаматов Тодоров- член на изпълнителната комисия и областен координатор за Силистра на ПП ГЕРБ. Докато минавах покрай тях, изведнъж г-н Тодоров се нахвърли върху мене физически и опита да ме сграбчи с ръце. След кратка физическа схватка успях да се измъкна и застанах на около 1 метър от него. Той пак тръгна мене и започна да ме кани по любезно и оказа се лицемерно, към тях. Аз приближих да чуя какво има да ми каже. Тогава той изведнъж започна да ме дърпа грубо с едната си ръка и да сочи към жена си Елица Тодорова - общински съветник от ГЕРБ от този мандат, и с пяна на уста да ми крещи - как щял да ме смачка: "Ето я жена ми, майката на моите деца(те двете деца също бяха там), ето пиши за нея...ЩЕ ТЕ СМАЧКАМ, ЕЙ, ЧУ ЛИ! ЩЕ СМАЧКАМ, КАТО СВЪРШИ ПОЛИТИКАТА, ЧУ ЛИ! ПЪРВО ТЕБЕ ЩЕ СМАЧКАМ! ЧУ ЛИ! ..
Не му отвърнах, защото смятах че нямаше смисъл, и продължих по пътя си. Въпреки това възприемам сериозно неговите закани, както и първаночалната физическа агресия - принуда, в опита си да ме принуди да изтърпя, да изслушам яростните му закани, отправени към мен. Затова утре ще подам жалба в прокуратурата. Предполагам, че неговият гняв, изразен първоначално във физическа, а после във вербална агресия, е провокиран от мои публикации в група Граждански контрол-Силистра от есента, свързани с неговата съпруга Елица Тодорова - че тя е лансирана като нов най-успешен политик и кандидат за общински съветник от ГЕРБ, и че това е било целенасочено. Във връзка с това искам да заявя: Г-н Тодоров, не всички в този град ви се кланят! В този град има съвестни и будни граждани и истински журналисти, които вече не ги е страх! А Вашата съпруга, от момента в които се кандидатира за местен депутат, е публична личност. Тя е полтик и в това си качество може да е обект на отразяване и коментар от всички. В този случай и в това си качестово, тя не е вече вашата съпруга и майката на децата ви. Не всички са длъжни да ви се кланят! Не може по този начин, като мутра, да нападате граждани и журналисти. Случилото се днес само доказва, че съм бил прав. За мене Вие сте това, което изглеждате и външно. И как ще ме смачкате? Аз, когато пиша, го правя с ясното съзнание, че си слагам "главата в торбата", но вярвам, че "който го е страх от мечките не влиза в гората". Какво ще ми направите? Ще ме нападате физически ли( вече го направихте лично днес), чрез други хора ли? Как? Ако сте били засегнати от мои публикации , има законен ред да ме смачкате, а не по тази мутренски начин - с физическа агресия и закани, проявени днес. Не е чудно, че по свобода на словото сме на едно от последните места. В Силистра нещата се променят, не всички са овци, г-н Тодоров! Доктор Тодоров! Наясно ли сте въобще какво е да си доктор-интелектуалец?!?”

Вчера Пецов обяви на страницата на „Граждански контрол”, че след публикацията си е получил подкрепата на много силистренци, включително и на членове на ГЕРБ. Обръщайки се към членовете на ГЕРБ в Силистра Пецов ги призовава:  „Съдбата на вашата партия е във вашите ръце, но от нея зависи съдбата на района като цяло. Има начини - организиране на подписки, декларации... Не може да търпите да се уврежда имиджа на партията ви, ако действително държите на нея. Аз не го правя целенасочено, просто забелязвам явления и ги отразявам. А вие можете повече, стига да искате и да не ви е страх. Ако имате гнили ябълки, изхвърлете ги.”
Димитър Пецов е носител на "Златен ключ" за проявена упоритост и последователност при търсене на информация по реда на Закона за достъп до обществена информация. Наградата му бе връчена  Програма "Достъп до информация".

dimitar_pecov_fese.jpg