Ограничава се движението през връх "Шипка" заради честванията на 3 март


Във връзка с честването на Националния празник на Република България временно се ограничава транзитното движение през връх „Шипка“.

От 20.00 часа на 2 март, събота, до 18.00 часа на 3 март, неделя, движението ще се пренасочва към Прохода на Републиката.

Както всяка година транзитният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по маршрута: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково и обратно.

За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 - Гурково – Проход на Републиката - Велико Търново и обратно, като пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (пресичането на път I-5 с път I-6).

Ограничението не важи за организирания междуградски автобусен транспорт.

За участниците в честването на 3 март движението ще се организира: От 6:00 ч до 12:30 ч се осигурява еднопосочно движение на автомобилите от град Казанлък към връх Шипка, като паркирането ще се извършва по разпореждане на органите на ОДМВР-Стара Загора; От 12:30 ч. до 18 ч. автомобилите ще преминават еднопосочно от връх Шипка до град Казанлък.

Полицейски екипи ще бъдат разположени на място и ще подпомагат осъществяването на движението.

Създадена е организация за опазване на обществения ред и сигурност по време на честването.