Отявлен критик на Кремъл стана съпредседател на Атлантическия съвет на България

Иван Анчев

Иван Анчев

В съботния ден Атлантическият съвет на България (АСБ) проведе годишно Отчетно – изборно събрание на организацията. Атлантиците приеха политическите доклади и финансовите отчети на досегашното ръководство. Направен бе и анализ на актуалната вътрешно политическа ситуация в България, съобщават от АСБ.

По време на форума се проведоха и частични избори и промени в ръководните органи. За нови членове на Управителния съвет на АСБ са  избрани  Диман Георгиев  и Иван Анчев. Основателят и дългогодишен  съпредседател на АСБ Димитрин Вичев се оттегля от поста по свое желание, като на негово място за съпредседател на АСБ бе избран Иван Анчев – дългогодишен задграничен представител на МВР във Вашингтон и бивш генерален консул на България в Чикаго. Заедно с другия съпредседател доц. Момчил Дойчев той ще ръководи АСБ през следващите години.

Общото събрание на организацията прие решение за разширяване дейността на АСБ в различни направления, с оглед противодействие на вътрешните и външните руски хибридни заплахи срещу България и българското общество.