Първан Симеонов: Ако сглобката не провокира Радев да създаде нещо сега, ще направи живота му черен за 2-3 г.

Първан Симеонов

Първан Симеонов

„Сглобката атакува президента от много време насам, защото е необходимата удобна мишена, след като партиите помежду си се сдобриха. Делян Пеевски може да изнесе тази атака срещу Радев и да свърши трудната работа. Това ще е удобно за сглобката. Възможно е това да е свързано и с вътрешната ситуация в ДПС. Външният министър на Турция, който е и бивш шеф на разузнаването, се срещна с Мустафа Карадайъ при посещението си в България. В страната стават много важни неща, включително и за нашата сигурност. Президентът, който трудно може да бъде наречен особено проамерикански, доста енергично се позова на американски инструмент, каквито са санкциите „Магнитски“. Очевидно става за пренареждане под повърхността". Това заяви социологът Първан Симеонов пред БНР. 

„Нека да изчакаме, защото сега е най-лесно да кажем, че това е удобна ситуация за президента, защото Пеевски е далеч от неговия рейтинг. За него е удобно да има противник, който през годините беше демонизиран. В подобна ситуация обаче единият няма толкова много да губи, докато Радев е с високия рейтинг и е уязвимият. Освен това, за Румен Радев е опасно, тъй като изглежда, че се е скарал с всички. Президентът е в доста по-удобна позиция от гледна точка на обществената популярност. Описвам всичко това, защото не ми се гадае и трябва да изчакаме развитието“, каза още Симеонов.

„Сглобката се опитва да провокира Радев да направи нещо сега. Ако това не се случи, ще го удря през следващите 2-3 години, за да изхабят рейтинга му и ще направи живота му черен. Времето работи за президента", коментира Симеонов.