ПП: Приоритет на това правителство ще бъдат местните избори, за да може статуквото да запази позициите си

Андрей Гюров

Андрей Гюров

"Преди една година в тази зала се закле правителството на ПП, което беше сформирано, за да дава надежди, а не да ги отнема. Ние от ГЕРБ свалихте това правителство, по време на война хвърлихте страната в политическа несигурност. Половин милион български граждани гласуваха за ПП, защото знаеха, че няма да се коалираме с ГЕРБ. Ние искаме да разградим модела ГЕРБ не защото мразим някого, а защото обичаме България и затова няма да подкрепим правителството предлагано от ГЕРБ", заяви от трибуната председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров.

Той припомни, че ГЕРБ е настоявал за връщане на хартиената бюлетина.

"Вие предлагате правителство, което не може да носи политическа отговорност. Когато предстои тежък мач, Бойко Борисов отказва да излезе на терена. Не съществува експертен кабинет, всеки кабинет е политически. Българският опит е горчив, експертните кабинети са доказали своята неспособност да бъдат независими", коментира още той и припомни кабинетите "Беров" и "Орешарски".

"Зад експертните кабинети винаги стои нечия чужда политическа воля, но тя доведе България начело на всички негативни класации в Европа", каза още Гюров.

Според ПП, правителството, предложено от проф. Габровски е "параван, зад който се крият чужди интереси на ГЕРБ и президента Радев".

"Готови сме да подкрепяме отделни политики, които са важни за страната", заяви той и добави, че приоритетите на проектокабинета са "прекопирани" от програмата на ПП.

"Вероятно приоритет на това правителство ще бъдат местните избори, за да може статуквото да запази позициите си", смятат от ПП.