Премиерът: Утре в САЩ отиват министрите на икономиката, финансите и енергетиката

"Утре заминават в командировка в САЩ министрите на финансите, на енергетика и икономиката (Асен Василев, Богдан Богданов и Румен Радев). Аз ще остана тук, за да подпишем евентуален меморандум и да довършим преговорите с аграрния сектор"съобщи премиерът Николай Денков в Министерския съвет пред журналисти. 

По думите му, когато се върнат от Щатите ще дадат пред медиите информация какво са свършили и ще се отчетат пред Народното събрание. 

"Имат разговори на различни нива, с различни техни партньори от другата страна. Примерно във вторник сутринта енергийният министър има среща с държавния секретар по енергетиката в САЩ", добави премиерът и уточни, че го дава само като пример. 

На въпроса възможно ли е Денков да бъде външен министър след ротацията, той бе лаконичен: "От самото начало на тези разговори с г-жа Габриел, при подготовката на ротацията е ясно, че ще обсъждаме с медиите имената на министрите, когато вече имаме готовност, тоест пълен списък, обсъден с лидерите на партиите. Всичко друго биха били обикновени спекулации".