Росен Йорданов: Разговорът "кой е виновен" цели да сплотява все по-оредяващите твърди ядра

Росен Йорданов

Росен Йорданов

„Разговорът кой е виновен се отнася основно до това да сплотяват все по-оредяващите си твърди ядра. Разговорът вече е кой е по-нормален. Вярвам, че на хората наистина им писна от неспособността да се намират работещи решения от хората, които ги представляват. Да намират смисъл и разум, да оставят този измъчен народ намира, да създава блага, а не да го занимават със своята компетентност”, заяви пред Нова телевизия психологът Росен Йорданов.

На въпроса ще повярват ли избирателите на тезата за това, кой е виновен за вота, експертът отговори:

"За кои избиратели говорим. Ако апелите са отправени към все по оредяващите избиратели от твърдите ядра, това е грешен подход.

Според него, Главчев е бил единствената възможна разумна фигура в тези условия.

"Главчев бе единственият възможен разумен избор при тези условия и Конституция. Как омбудсманите да станат премиери. Те не са предполагали, че Христо Иванов ще заложи, че встъпвайки в длъжност трябва да се готвят за премиерския пост. Това са хора, които са работели само в един сектор, как ще намерят министър на здравеопазването, на външните работи? Стига с мечтите", коментира Йорданов.

"Дори и коментаторите трябва да излязат от тяснопартийния пропаганден модел. Защо се провалиха? Бяха прилагани страшно много мръсни трикове", отбеляза психологът. След това той избор мръсните номера на ПП:

"Въображаем проблем, както беше с външния министър. Ултиматуми, екстремни изисквания, които непрекъснато се повишават.

Манипулатовно се отлагат решения, за да може да се реализира втория мандат. Не може да искаш срещу нищо, нещо.

Те не осъзнаха, че имат общ интерес - имаха нужда от време. Напълно съм убеден, че Борисов не искаше да има избори, защото това е човек, който 3 пъти е бил премиер", убеден е Йорданов.