Румен Гечев блесна: България не е в тройката на ЕС по растеж, лази по дъното

Развълнувах се като слушам за пуч... коментира в студиото на "Още от деня" депутатът от БСП Румен Гечев.

Той  обвини правителството и премиера Борисов, че подават манипулативни данни към европейските институции за икономическия растеж в България.

"..Според нас минимум 4 млрд ги няма във вноса и по наша информация, изключително достоверна, това е неотчетен внос на петролни продукти. България въобще не е в тройката на ЕС по растеж. Тя лази по дъното, смята Гечев. Той обясни, че намалението на вноса у нас не е фактическо, то е на хартия."Тези хора са подвели не само българския народ и бизнеса. Те са подвели Евростат, подвели са Европейската комисия, подвели са европейския бизнес и ЕЦБ", заяви той.

От БСП днес отново поискаха оставката на кабинета.

"Всеки божи ден това управление на България ни сервира скандал след скандал", Според последни социологически изследвания от БСП не са успели да се възползват от кризите в управлението с водата и боклука и те запазват мястото си на втора политическа сила в страната. Според Гечев проблемът не е в това дали и как се качва рейтинга на партията.

" Проблемът не е на БСП, проблемът е на българските граждани. Ние сме засипани с боклуци от Африка, през Италия до България. Изтекоха ни данните на българските граждани през НАП. Никой не е наказан и портиерът на НАП не го уволниха след работата на комисията. Беше източена водата на Перник - един град до столицата 2020 година стои без вода", смята той.

От БСП твърдят, че Борисов отлага влизането на страната ни в еврозоната, защото данните за развитието на икономиката са манипулирани.
"Когато Борисов каже нещо трябва да има карантина от минимум три денонощия, тъй като той си сменя мнението всеки ден по няколко пъти", заяви Гечев.
Според него е факт, че ГЕРБ и техните партии сателити са нарушили правилника на парламента и законите, променяйки един закон през друг закон между първо и второ четене, за да подготвят документите за влизане в чакалнята през април.

" След 48 часа, г-н Борисов на среща с КНСБ изведнъж дава заден", смята той.
Според БСП няма да влезем в чакалнята и една от причините е, че от партията са установили, че Митниците и Министерство на финансите са подали подвеждаща информация на Националния статистически институт и на БНБ. Гечев заяви, че за това разполага с конкретни данни", каза Гечев.