Руски военни събират доказателства – кой им е наредил погроми, убийства и обстрел на цивилни

Участниците в мръсната война на Путин все повече осъзнават, че ги грози международен съд за престъпления срещу човечеството

Полковник Диман Георгиев

Украинските служби за сигурност събират информация за опитите на руските нашественици да прикрият участието си в извършването на военни престъпления срещу украинския народ. Информацията се набира от открити източници, от прехванати лични разговори по мобилните средства и от средствата за комуникация в руската армия. Създадено е специално звено, което да обработва и систематизира тази информация. В допълнение на това, то има за задача да събира чрез разузнавателни и оперативни способи писмени 

доказателства за руските престъпления

Руски пилоти се опитват да се презастраховат в случай, че в определен момент руското военно и политическо ръководство хвърли цялата вина върху тях.
Екипажите на самолетите, които са обстрелвали мирни украински градове и села с ракети и са бомбардирали цивилни обекти, с цел всяване на терор, вече са наясно, че в определен момент може да им бъде търсена наказателна отговорност. Затова пилотите си правят копия на бойните заповеди с изписаните в тях конкретни координати, час и дата на издаване на заповедта и име на конкретния командир, който я е издал. Те планират да предадат тези доказателства, ако бъдат изправени пред международен съд или на ръководството на Руската федерация, при евентуална смяна на политическата власт.
От друга страна, командирите от въздушно-космическите сили на терористичната държава се стараят 

да унищожат доказателства

 за участието си в планирането на убийства сред цивилното население на Украйна. Чрез подкупи и “връзки”, те се стремят да премахнат информацията за себе си от бойните заповеди и плановете за полети. Унищожават се документ, заличават се подписи. В новите заповеди не се вписват иманата на командирите, които са ги издали.

Но възмездието за мародерите предстои!