Ще дойде ли денят, когато на позорния стълб ще бъдат вързани българските колаборационисти с Путин?

Авторът

Авторът

Константин Мишев

Два аршина за колаборационизма.
В някои държави от Европейската общност има строги закони срещу хората, които отричат Холокоста. Имаше и съдебни присъди. 
Дали това е правилно или не е въпрос на друг разговор. Аз съм привърженик на Първото допълнение към американската Конституция и не съм съгласен да се забраняват думи. Дори да са мракобесни. Но така или иначе такива са няколко европейски законодателства. Преследва се по съдебен път отричането на хитлеристките зверства. И тук идва големият парадокс. Да отричаш Холокоста е престъпление, но да подкрепяш със слово геноцида на Путин в Украйна не е престъпление. Поне за сега. А няма 

никаква разлика между действията на Третия райх и Руската федерация

Но така ли ще бъде и нататък? Няма ли да дойде денят, когато ще бъде потърсена отговорност от колаборационистите с Путин? 

Пускам една снимка на френски колаборационистки, на които са обръснали главите заради съглашателството им с режима на Хитлер. Ще станем ли свидетели един ден, когато на позорния стълб ( в преносен смисъл) ще бъдат вързани нашенските колаборационисти?

fashizam_franse.jpg

Това не е призив към саморазправа. Спазвайте законите. Но не оставяйте с времето да се изличи спомена за онези, които пишат хвалебствени слова за руските танкове. Танковете, които избиват украински деца.
Архивирайте. Не е трудно. Копия на телевизионни и радио предавания. И снимки на статуси във "Фейсбук". Наричат се "screenshots". Кой знае - утре може да има нужда от тези документи. Утре е възможно и да има възмездие!