Скандален генерал отрича евроатлантизма, обслужва руски интереси, тласка страната към хаос

Димитър Шивиков

Димитър Шивиков

Парламентарната криза и предстоящите избори за Народно събрание активизираха отново маргинални претенденти за политици, които с антинатовска и антиевропейска реторики са се устремили да обслужат интересите на Кремъл и Путин у нас. Отново като фаворит на отрицанието се изявява скандалният и противоречив генерал от резерва Димитър Шивиков. Въпреки протестната му активност през последните две години и опитите да се представи като патриот и родолюбец, Шивиков не получи доверието на избирателите.
 Вчера той е публикувал на страницата си във фейсбук коментар, с който отрича демокрацията и заклеймява всички предатели, соросоиди, евроатлантизма и т.н. Шивиков прибягва до крайни призиви, настоявайки за напускане на НАТО, както и да бъдат изгоним от България чуждите, най-вече американски фондации, които са туморни образования. Популизмът на въпросния генерал граничи с примитивизъм и наивизъм. Той не дава своя рецепта, на кого България трябва да разчита в отбраната, икономиката, социалната сфера, обслужвайки по този начин подлите руски интереси на Балканите.
Ето и пълния текст на политическата му заявка:

„Сега е времето да освободим Отечеството от предателите, соросоиди, които ни вкараха в третата национална катастрофа. Евроатлантизмът означава ниски доходи, мизерни пенсии, неработеща икономика, ограбване на националното богатство и ресурси, демографска катастрофа, ниско ниво на здравеопазване, превърнато в долнопробна търговия, образование и възпитание в обезродяване и отнемане на национално чувство за достойнство и гордост. НАТО означава слаба и зле въоръжена армия, в пъти по-скъпи самолети и военно снаряжение, въпреки че сме членове на един и същи агресивен съюз, безплатно използване на инфраструктура, незачитане на национален суверенитет. Всичко това не кореспондира с националния ни интерес. След 8 месеца некадърно, продажно управление на мафиотската групировка имаме беззаконие, тотална икономическа и политическа криза, цената за която ще плаща народът - липса на енергийни ресурси, нови 10 милиарда дълг, безпрецедентно високи цени на електроенергията. Това е днешна България след 33 години на псевдо демокрация. На предстоящите избори трябва да сложим край на това мракобесие, да изгоним от България чуждите, най-вече американски фондации, които са туморни образования. На изборите ще участваме под формата на национално родолюбиво и изцяло фокусирано към Родината и благочестивия ни народ движение. Ние заявяваме още от сега, че сме за пълното възстановяване на политическите, икономическите, културни, духовни и всестранни отношения с братска Русия. България е суверенна страна и решенията ще се взимат в София, а не във Вашингтон или Брюксел. Стига приказки, пристъпваме към дела!“