Служебният кабинет заслужава „шестица“, но за корупция

Авторът

Авторът

Калоян Методиев

Паяжина от корупционни скандали все повече обвива дейността на служебния кабинет на Радев. Само преди седмица си правиха самоотчет и си писаха шестица. Ако има шестици за корупция скоро ще си я заслужат. Днешният пример, за дейността на прочулото се с уволнения със скорост двама служители на ден Министерство на труда и социалната политика, е фрапантен и прост за разбиране от всички.

Бившия социален министър Гьоков даде пример с имот в Габрово, купен от държавата за 560 хил. лв., който дълго време се е продавал от собственика чрез агенция за недвижими имоти за 168 хил. евро (327 хил. лева). А в деня, предшестващ решението на правителството за закупуването му цената в сайта на агенцията била променена с новата, обяви още Гьоков. А има пустеещи държавни имоти и никаква необходимост от покупката.

Все по ясно става защо се разтягаха във времето всички срокове. За да може да ни управлява служебен кабинет на ръба на основния закон. И тези хора ще организират честни избори по Конституция! И ще искат стабилност, редовно правителство и устойчива партийна система. Време е да се запитаме защо никъде в Европа няма служебни кабинети, които да нарушават принципа за разделение и баланс на властите.