Софийската организация на БСП подкрепи Мая Манолова за изборите в София

Корнелия Нинова, Кристиян Вигенин и Калоян Паргов

Корнелия Нинова, Кристиян Вигенин и Калоян Паргов

БСП подкрепя кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, реши градската конференция на партията след като останалите 17 кандидати за номинацията на партията си направиха самоотвод. .

Лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи, че само двама души са се въздържали, всички останали делегати са били "за".

"Решихме да я подкрепим, това решение няма да се промени. Като гледам програмата и, тя е в синхрон с нашата програма", заяви Нинова.

По-рано председателят на БСП-София Калоян Паргов отчете, че социалистите се нуждаят от символна победа в столицата. Но за да се случи това, кандидатът трябва да бъде надпартиен.

"Нов кмет без ново мнозинство е обречен на неуспех и провал. Сигурен съм, че и самата Манолова си дава вече сметка за това".

"На нас ни трябва кандидатура с широка подкрепа, а не тяснопартийна. Убеден съм, че никой в тази зала няма съмнение, че единствената въможност, с която можем да нанесем този решаващ удар на ГЕРБ в София, е кандидатурата на Мая Манолова. 30 години не успяхме да направим пробив в столицата. Трябва да си направим изводите от досегашния опит и да покажем, че сме си научили урока, а Манолова има потенциал да мобилизира избиратели, които досега не са ни подкрепяли".

Заседанието на социалистите трябва да определи и предизборната платформа за местните избори.

Самата Мая Манолова не присъства на конференцията.