Стефан Янев призна, че Русия води война в Украйна още от 2014 г., нападна Петков за електромобилите, говори против еврото

Стефан Янев

Стефан Янев

Да, операцията на Русия в Украйна е война. Това е операция от война, която продължава от 2014 г. в Източна Украйна.

Рано или късно всеки военен конфликт свършва на масата за преговори. Ако и двете страни са в състояние да обявят някакъв вид победа, така че обществото да бъде убедено в правилността на решенията, тогава може да има преговори. Не мога да кажа кога, но дипломацията предстои.

Това каза пред БТВ бившият служебен премиер  и мераклия за нов политически лидер Стефан Янев.

Пред дипломацията усмивките са важни - така Янев коментира снимките си с посланика на Русия у нас Н.Пр. Елеонора Митрофанова и с президента на САЩ Джо Байдън.

Ако бях премиер в момента, щях да изискам от Булгаргаз да предложат най-доброто решение за защита на българските потребители, допълни Янев. "Питайте специалистите два танкера колко газ могат да донесат, но въпросите са - дали са пристигнали, дали са разтоварени. В крайна сметка основният принцип за устойчивост на една система и когато искаш да избегнеш зависимост от един доставчик, не трябва да се поставяш в зависимост от друг доставчик. На практика от години нищо не се прави за диверсификацията".

Медиите твърдят, че съм вярвал на Кирил Петков. Имал съм моите съображения да държа отбора в кондиция и да държа правилната посока. Спомнете си историята с инвеститорите в електромобили в Ловеч - задайте въпросите докъде стигна тази инвестиция, посъветва Янев. "Обещанието, че нещо ще се случи, не се случва", уточни бившият служебен премиер./БГНЕС