Туземците избраха вожд

Авторът

Авторът

Христо Слави Рачев

Преди два дни угасна тока. Избягахме в созополската гора. По горската пътека срещнахме няколко смока - мишкари, символи на бога-лечител Ескулап. Всеки български туземец хуква да го убива. На созополските туземци днес ни спряха водата. В 9 часа спря и електричеството. Планирана профилактика, която помага да разберем какво е в Украйна. Но за по-пълна картина, ще трябва да ни бомбардират, да ни изтръгнат бойлерите, танк да мине през градината, да повали кедрите, които мъкнах като умрели крокодили от Бургас и накрая “три танкиста три веселых друга” пияни да ме гръмнат между очите. Тогава ще разберем. Който сега говори за мир, говори: оставете звяра да разкъса жертвата. Гледайте и се наслаждавайте на зрелището. Порно на живо. Затова пак се изкачихме до бункера и кладенеца под вековния Ясен с надпис оставен от германците през 1942 година. Следобед пуснаха електричеството на туземците и те се учудиха, нищо не изгоря, но всички системи, програмирани дюзи за пръскане, осветление и т.н. бяха напълно разстроени. Цветният екран, изгря; след три дни и нощи словесни битки за една хилядна от секундата туземното население видя таблото с резултатите от избора в Народното събрание. Асистентът режисьор на пулт трябва да се кастрира публично. Резултатите от избора на парламентарен вожд е редно да стоят в ефира поне 10 -15 секунди, там-тамите и тъпанът да думкат, да чуят и съседните племена. За избора на Рашидов, каквото и да каже човек,

ще хлътне веднага в блатото на расизма

безсрамието и нелепото пристрастие. Най-общо казано, оставиш ли българите да избират вожд, те се изпокарват и накрая хукват из Европа да търсят цар. Лошо, добро това е. Предстоящото разпадане на парламента под бохемската разгащеност на вожда ще е забележителна гледка. Дано оцелее човекът. Кои ще вдигнат купони тази вечер. Веждито няма как да заспи. Развил е синдрома на сукалчето, липсва му пурата. Рулетката се спря на неговото число, че и прилича на туземен вожд. “Харесвайте се, колкото и да ви мразят…” Туземска мъдрост. Доган ще черпи салам рахат локум с орехи. Бойко и той ще подреди софра. Кирил и Асен могат да се утешат, че, който вземе властта, той ще се издъни с трясък и с охлузни рани  ще се наниже на няколко копиевидни члена от НК. На Асен Василев препоръчвам преглед на щитовидната жлеза. Базедовият поглед /екзофталм/ е ясен симптом за смущения в тиреоидната жлеза. Това с най-добро чувство. Чуват се гласове, по-добре с Турция отколкото с Русия. Репетира туземното хорче на глупците. То се разпява само с геополитически банализми.

Копейкин ще заема все по-маниакални пози

изправена тетанична дъга, как ли се диша в трюмовете на неговата група. Изглеждат като отровени, обзети от асфиксия - спрели са да дишат. Наоколо купища пари, понеже са внедрени от чуждо племе от там винаги щръква златен пръст, накрая се сгъва в перманентен кукиш. Когато парламентът пали лампите си и барчето с кюфтетата заработи, баш туземецът Радев, няма за какво да празнува. Поводът идва, когато туземците се сбият. Когато се намацат - разбирай татуират, с ярки партийни багрила и се разбягат по села, и паланки. 
Вижте, никой не е елементарен. А съдбоносните събития винаги идват изневиделица. Внезапно… в гръб, отгоре или в някоя дупка. Туземецът няма предчувствие за катастрофа. Толкоз осакатени и убити  и никой не е предполагал какво го очаква. Сигурно е, че последните пандемични и военни години ни отнеха усещането за радост от живеенето. Живот без любов, наслада и смях. Около новогодишни празници самоубийствата нарастват. Човек се пита, какъв е смисълът от това изтезание наречено живот. Цял ден притеснения, през нощта скърцане със зъби в нелепата фабула на кошмарите и накрая смърт. За какви избори става дума, моля. Всеки подредил хол, градинка, личен живот и приятелски кръг е полезен европейски гражданин. Изкуството да живеем с другите. Татуирани народи с копия и танкове вече не се приемат на европейските граници. Европейците знаят какво означава това.