В парламента днес има либерален център и ясен ляв полюс, но няма проевропейска, консервативна десница

Авторът Петър Москов, десница, КОД, либерален център, левица

Авторът Петър Москов, десница, КОД, либерален център, левица

Петър Москов

Три неща във връзка с политическите събития от последната седмица: 

1. Поздравления за решението на двете коалиции да съставят редовно правителство и да носят отговорност. Това дава възможност за:
- Връщане на властта в Парламента и прекратяване на едноличното управление на Радев.
- Категорично външнополитическо позициониране на България
- Поставяне на двигателя на политическата корупция, ДПС, извън властовите ресурси за влияние
- Прекратяване на фалшивото, блокиращо обществото противопоставяне между двете формации, защото по същество всички те са либерални центристки партии със сходна идеология и произтичащи от това сходни политически решения.

2. Основните ни обществени проблеми са следствие на левите политики от последните пет години. Тези леви политики бяха наложени точно от тези две коалиции и ще бъдат продължени и при съвместното им управление. Това означава, че истинските двигатели на обедняването, обезценяването на парите ни и парализирането на предприемаческата активност ще продължават да работят. Тези леви политики са:
- Левите въглеродни политики, които унищожават икономиката
- Левите политики на помощи за бизнеса, които унищожават конкурентната пазарна среда
- Левите политики на нарастващи системни социални разходи, които не са плод на икономически растеж, а на популистки политически обещания
- Отказ от скъсване на мрежите на зависимост на червената олигархия, която феодализира икономиката и е истинския сценарист на политическите процеси в държавата.

3. В Парламента вече има ясно оформен либерален център, състоящ се от ГЕРБ/СДС, ПП/ДБ и ДПС. Има и ясен ляв полюс в лицето на БСП и Възраждане. Това, което няма в днешния български Парламент е десница. 
Проевропейска, консервативна десница, защитаваща здравите основания на производствения капитализъм, християнските ценности, на които е базирана европейската цивилизация и скъсването с постсъветските червени мрежи на влияние.
Когато в Парламента има такава силна дясна алтернатива, всичко ще си дойде на мястото и ще можем да кажем, че преходът е свършил.
П.П.
И се усмихнете, защото точно днес, някакси сме длъжни да сме "Simply the Best"!!! 
Хубав ден!