Василев: Напускането на партията изглежда като заговор, но не сме търсили мнозинство за управлението

Радостин Василев

Радостин Василев

"Не сме търсили мнозинство за управлението, когато решихме да напуснем ИТН", заяви пред Нова телевизия министърът на спорта в оставка Радостин Василев.

"Думата "завера" за напускане на ИТН звучи много страшно. Истината е, че си говорихме дни наред с колеги – че нашето, моето и тяхното търпение спрямо действията на един човек, който определя цялата политика на партията – са стигнали своя предел", посочи той в отговор на въпроса има ли още депутати от ИТН, които са готови да напуснат парламентарната група.

По думите му с колегите му не са търсили бройка.

"Ние разговаряхме за това, че напускаме нашата партия. Не сме търсили мнозинство за управлението. Просто идва един момент, в който разбираш, че си бил лъган дълго. Като гледах гласуванията в парламента в четвъртък – разбрах, че това е правилното решение, което сме взели", заяви Василев.

Той коментира и казуса със записа на телефонния му разговор с депутата от ИТН Христинка Иванова:

"Не съм я заплашвал. Това са опити за внушения".

"Изглежда като някакъв заговор цялата ситуация с нашето напускане на партията. Но всъщност ние говорихме – тези петимата, които излязохме – с още поне 6-7 души, че случващото се е недопустимо. Бяхме поне 10-ина души. По този начин да се бута държавата. Не продължавам да водя разговори с никого – защото ги пазят като овчарски кучета депутатите в НС", посочи той.