Кръпката: Ако сега не махнем МОЧА, както германците счупиха Берлинската стена, оставаме без мнение и с диктатурата на Кремъл

Васко Кръпката, снимка: БГНЕС

Васко Кръпката, снимка: БГНЕС

"Левски" винаги е бил отбор на свободата, въпреки че по времето на соца беше "прикрепен" към МВР. Отборът, който носи името на Апостола на свободата, винаги са означавали свобода. Трябва много да внимаваме със заплахата над Европа от Русия, защото вече има опит с налагането на собствено мнение на Кремъл със сила. Сега е моментът да махнем тотема на една държава в центъра на столицата си. Русия никога не е била съгласна да бъдем независими. Имам много приятели, които не са от отбора на "Левски", но казват, че на стари години са готови да станат левскари". Това заяви пред Faktor.bg музикантът Васко Кръпката по повод акцията на "сините" фенове на Паметника на съветската армия след мача с израелския "Апоел" и първата крачка към дългоочаквания демонтаж на МОЧА.  

"Не знам защо държавата още шикалкави с паметника на окупаторите. В Германия хората решиха и махнаха Берлинската стена. В САЩ по същия начин разкараха пейките, на които пишеше, че са забранени за цветнокожи. Нещо, което прославя диктатурата на соца, трябва да се махне. Какво толкова го мислят? Защо трябва да имаме музей на социалистическото изкуство - представяте ли си да направят музеи по света на нацизма, на капитализма, на империализма или на Берлинската стена? Аз съм ходил в музея в Будапеща, който се казва "Музеят на терора", каза още Васко Кръпката.