"Възраждане" сформира Народен съд по образ и подобие на комунистическия

"Патриотът" Костадинов по-късно сам изтри скандалния си пост

Костадин Костадинов

Костадин Костадинов

Николай Георгиев, Варна

Своеобразен народен съд планира да проведе русофилската партия „Възраждане“, ако получи възможността да управлява България. Идеята за създаване на репресивния апарат, асоцииран у нас с комунистическия режим в най-тъмните му и зловещи години, анонсира лидерът на партията Костадин Костадинов на пресконференция в БТА. Костя Копейкин, както е известен заради топлите си връзки с Кремъл и руското посолство в София, планира 

под наказателната гилотина да минат главите на всички управлявали България

през последните 30 години – период, в който държавата успя да стане пълноправен член на НАТО и Европейския съюз. От изявлението става ясно, че трибуналът ще ликвидира приоритетно дипломатическия елит на страната, за да бъдат прекъснати установените съюзнически връзки със западния демократичен свят. От думите на Костадинов не се разбира дали планът предвижда навлизането у нас на руски военни части, които да подпомогнат преориентацията към Евразия - по подобие на сценария от 1944 година. Случайно или не, прокламацията на Копейкин страховито напомня мракобесните метежи на Третия държавен съд на Българския земеделски народен съюз от 1920 година, както и Народния съд на доминирания от комунисти Отечествен фронт, чиято единствена цел е саморазправа с политическите противници. Тогава ЦК на Комунистическата партия на Съветския съюз разпорежда на българските комунисти да проведат бързи и едностранни съдебни производства „в които никой не трябва да бъде оправдан, и никакви съображения за хуманност и милосърдие не трябва да играят каквато и да е роля“. Така Русия и българските й креатури узаконяват извършените убийства след окупацията на страната от Червената армия, унищожават политическия и интелектуален елит на България, избиват неблагонадеждни политически противници. Над 28 000 души са арестувани, издадени са над 9 000 присъди, с които на смърт са осъдени 2730 сънародници. Последвалият авторитарен режим на БКП подлага на нечовешки мъчения, избива и изпраща в изгнание хиляди българи, дръзнали да се опълчат на комунистическите идеали.
Предложението на „Възраждане“ за провеждане на Наказателен трибунал е естествено 

продължение на антиевропейската и антидемократична политика, която руската държава води у нас

 Политическият екстремизъм и възраждането на националсоциализма са малка част от измеренията, чрез които московската агресия намира отражение у нас. Интереси, за постигането на които Кремъл разчита на най-сигурното и жестоко оръжие – националните предатели, готови да продадат род и родина срещу скромна копейка.

Вероятно притеснен от атаките, заради скандалния си пост във фейсбук, Костадинов по-късно го изтри от профила си.

kostadinov_fese_2_.jpg