Всички пътници от катастрофиралия автобус вече са в Румъния

Автобусът е пътувал от Истанбул за Букурещ

Успешно премина евакуацията на всички пътници от катастрофиралия тази нощ румънски автобус на пътя Русе-Велико Търново. За прибирането им у дома беше създадена организация от вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев.

Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ и държавното предприятие „Ръководство на въздушното движение“ оказаха пълно съдействие на румънските си колеги за осъществяването на необходимия брой полети при извозването на пострадалите. Съгласуван и одобрен бе летателен план за пет румънски хеликоптера.

Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Николай Найденов бе на мястото на инцидента, за да контролира действията на служителите от ИА „Автомобилна администрация“. Бе оказано пълно съдействие на разследващите органи, информираха още от МТС.

„Тахографът и към настоящия момент не е намерен. Нашите служители продължават да го търсят с цел изясняване на обстоятелствата.“ - съобщи транспортният зам.-министър Найденов. Според получена информация от румънска страна, фирмата и автобусът, извършващи превоз, притежават необходимия лиценз.

Катастрофиралият тази нощ автобус се е движел по маршрута Истанбул-Букурещ. Управляван е от двама шофьори, а пътниците са румънски и турски граждани. При тежкия пътен инцидент са загинали четирима души. /БГНЕС