Й. Фандъкова: Познавам в детайли проблемите на София, знам как да ги коригирам

Йорданка Фандъкова

Йорданка Фандъкова

„Познавам в детайли проблемите на София. Зная как те могат да бъдат решени. И пропуските, и грешките, които сме допускали, ми дават основание да зная точните причини, да зная как да ги коригираме. Смятам, че опита, който имам, ми дават възможността да подбирам екип. Знаете, че направихме промени в екипа. Предстоят още такива - с хора, които могат да работят по новите предизвикателства на града”, заяви пред Нова телевизия Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София издигната от ГЕРБ и СДС.

Според нея, най-големият проблем на столицата е мръсният въздух.

"Има комплекс от мерки - заложили сме и работим по тях. На първо място, това е подобряване на градския транспорт и строителството на метрото, които да дадат възможност на хората да оставят все по-често своите автомобили. На второ място, разбира се, да се контролират автомобилите, чиито очистващи системи не работят. На трето място, това е отоплението на дърва и въглища. Защитихме проекти, с които безплатно можем да подменим отоплението на над 20 хиляди домакинства в София с екологично гориво. Подготвихме и до края на годината предстои да заработи, общинската система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух, която ще позволи в реално време. 09:53 Облекчаване на трафика. Това става с довършване на околовръстния път и с изграждане на връзките към Северната скоростна тангента и вътрешните рингове. Продължаваме със строителството на буферните паркинги. Зная точно какво да променя и как да го направя. На първо място една много сериозна реформа свързана с дигитализация и въвеждане на електронни услуги. Предвиждам и специален ресор. Но второ място, това е строителството и контрола върху качеството на строителството. Предвиждам, също така, обособяването на един сектор, който да се ръководи от хора, които да отговорят в целия процес - от проектирането, през строителството, контрола, приемането на обектите, което да позволи да не се размива отговорността”, коментира тя и останалите основни проблеми на София.

По думите и, кмет на града трябва да стане почтен човек, който има опит.

"Човек, който знае какво трябва да се направи в града, познава проблемите на града, знае как да ги реши и най-вече предлага конктретни проекти и контретни решения за града”, добави Фандъкова.