Юлиана Методиева: Какво работи Илияна Йотова? За какво й плащаме заплатата?

Илиана Йотова

Илиана Йотова

Какво работи Илияна Йотова? За какво й плащаме заплатата?

За публицистично шоу на тема вижте колко е добър президентът Румен Радев? Или за поправяне на щетите по президентския му имидж, самонанесени от прекалената семплост на Радев и безбройните му външнополитически провали!

Гафовете на Радев са като трансатлантическия океан. Никой вече не може да го спаси. Най-малко една бивша говорителка от БНТ!

По Конституция, Йотова има ограничен мандат. Може да възстановява българско гражданство или да лишава от него.  Най-вдъхновяващият дълг на вицето обаче, е да упражнява правото на помилване. За целта има на разположение цяла Комисия по помилванията. Бюджетът на служителите, обитаващи офисите на Президентството в нея никак не е малък. Разбира се, ако си вършеха работата. Иначе, язък че се троши държавна пара.

 
Колко човека за помилване предложи на Румен Радев госпожа Йотова? До декември миналата година цифрата е скромна. Въпреки, че има доста осъдени с тежки заболявания и затворът ще се превърне в гроб за тях. Е, вицепрезидентката „помилва“ драматичната кметица на Младост от Сливенския затвор, но царският й жест мирише отвсякъде на популизъм. С други думи,  помилвана е жертвата на правосъдието на Иван Гешев. А нали знаете, че Гешев е превърнат в козел опущения!

Ако вицепрезидентката Илияна Йотова пуска интриги около посещението на Володимир Зеленски с фалшиви въпроси колко оръжия е договорил с България, значи е настанала голяма морална деградация и пустош на Дондуков 2! Но има сериозни знаци в публичното пространство, че когато вицето на Радев вземе думата пред медиите, настава грамадна скука и отегчение. Освен разбира се, усещането за още една солидна заплата, която отива на вятъра.