Радев: Който не харесва пилона на Рожен е "катастрофирал безродник и нихилист"

Нихилизмът и безродието катастрофираха в своето безчестие с опитите си да охулят и сломят инициативата за издигане на националното знаме на България, заяви държавният глава. От пресцентъра разпространиха и словото на президента Румен Радев, който участва в тържественото издигане на българския национален флаг на Рожен, посветено на 111 години от Освобождението на Родопите и 120 години от Илинденско-Преображенското въстание.

Днес ние казваме „не“ на нихилизма и безродието, които катастрофираха в своето безчестие с опитите си да охулят и сломят тази инициатива. Днес ние показваме, че няма сила, пред която да отстъпим от своята принадлежност към род и Отечество, продължи той .

Инициативата, за която се говори, че стоят ПР-ите на президент, породи много спорове и разделение. Скандалът стана още по-голям, когато стана ясно, че държавни компании, които са на загуба са правили щедри и "доброволни дарения" за изграждането на пилона. Ден преди откриване от "Музикаутор" се заканиха да съдят организаторите, които не са уредили авторските права, а примата на българската естрада Лили Иванова отказа да пее на събитието.