Захарова брани Митрофанова: В България може ли да се диша

Мария Захарова

Мария Захарова


След като Българското национално радио отмени излъчването на интервю с руската посланичкка Елеонора Митрофанова заради неспасване на професионалните стандарти от страна на интервюиращия Петаъ Волгин, говорителката на руското МВнР Мария Захарова излезе с поредни внушения срещу България в руска социална мрежа.

"В България руските жени нямат право да дават интервюта или да пресичат въздушното й пространство. Все още ли може да се диша в България?" - пише Захарова, явно засегната от отказа на страната ни да предостави въздушното си простанство за самолета на Сергей лавров с делегация, включваща санционирани от ЕС лица, каквато е самата Захарова. 

По-рано програмният съвет на Българското национално радио (БНР) свали от ефир интервю с Митрофанова, чието излъчване беше планирано за днес в предаването „Политически некоректно“ с Петър Волгин.

Подобно на Захарова, Елеонора Митрофанова многократно си позволява намеса във вътрешните ни работи и арогантни изказвания по отношение на България и българите.