Започна срещата на правителството с Володимир Зеленски в МС

По непотвърдена информация в самолета, заедно със Зеленски, са били и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Володимир Зеленски, снимка: БГНЕС

Володимир Зеленски, снимка: БГНЕС

Започна срещата на украинската делегация, ръководена от президента Володимир Зеленски, в която участва и министъра на външните работи Дмитро Кулеба, д премиера Николай Денков и членове на българското правителство в МДС.

"Темите сигурност и отбрана са акцент на съвместната ни среща с премиера на Република България акад. Николай Денков и президента на Украйна Володимир Зеленски. Изразихме солидарността си с Украйна и украинския народ", написа Мария Габриел в профила си във Facebook.

Очаква се да се подпишат и съвместна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за сътрудничество в областта на енергетиката.

По-късно през деня премиерът Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще бъдат домакини на дискусия с участието на Зеленски, посланици, политици и представители на гражданското общество. 

Държавният глава Румен Радев ще приеме своя украински колега в 15.00 ч. Те ще се срещнат в сградата на президентсвото на „Дондуков“ 2.