Жената, блъсната от автобус в София, е стабилна, но с опасност за живота

52-годишната жена, която беше блъсната вчера от автобус на градския транспорт в столичния квартал "Дианабад", е в стабилно състояние, но с опасност за живота. Това съобщи травматологът от университетската болница "Света Анна" д-р Станислав Милев. Той е ръководил животоспасяващата операция, продължила близо шест часа, при която се е наложила ампутация на десния крак на жената.

Тя е приета с множество счупвания на крайниците, таза и ребрата, като е възможно да се стигне и до ампутация на дясната й ръка.

"В интерес на истината, на такъв тип пациент шансът му да оцелее беше минимален, но благодарение на работата на нашия реанимационен екип, адекватната им своевременна намеса, даде възможност за нашата реакция и пациентката е жива. Има и черепно мозъчна травма с голяма рана на главата, с вътремозъчен хематом. Пациентката в момента е в стабилно състояние, събудена, реагира на болкови и на вербални дразнения", посочи д-р Станислав Милев, цитиран от БНР.

59-годишният шофьор на автобуса е в болница, като към момента няма яснота защо е загубил управление. Той е настанен в клиниката по гръдна хирургия на университетската болница "Софиямед", с травма на гърдите, на този етап няма опасност за живота му.

Малко след 18.00 ч. автобусът по линия 94 навлезе в насрещното платно на бул. "Никола Габровски", блъсна жената, която вече е с ампутиран крайник, а след това удари дипломатически автомобил. Две жени от автобуса получиха леки травми. /БГНЕС