Арестуваха Дарко Шарич в Белград - за организиране на престъпна група

Тежко убийство, трафик на дрога и оръжия

Дарко Шарич, който е заподозрян като организатор на престъпна група, действала на територията на Сърбия, Европа и Южна Америка, беше арестуван днес при международна полицейска операция. Той е отведен в сградата на Службата за борба с организираната престъпност, след което трябва да бъде прехвърлен в Специалния съд.

В резултат на проведената днес полицейска акция са задържани петима членове на престъпна група, сред които Дарко Шарич и неговият адвокат Деян Лазаревич, който е адвокат и на заподозрените за ръководители на престъпна група Велко Беливук и Марко Милкович, съобщи РТС. Полицията претърси адвокатската кантора на Лазаревич за документи и дела, свързани с Шарич.

Според сръбските медии е бил задържан и Урош Мишич. Усилено се издирват и други членове на престъпната групировка. Причината са нови наказателни дела, а не онези, по които Шарич вече е обвинен. Сега той е заподозрян за организиране на престъпна група, отговорна за няколко убийства в Сърбия и Черна гора. Обвиненията са за сдружаване с цел извършване на престъпни деяния, тежко убийство, незаконно производство и разпространение на наркотични вещества, незаконно производство, държане, носене и трафик на оръжия и взривни вещества, представляващи обществена опасност, и злоупотреба със служебно положение.Твърди се, че Шарич е притежавал два сателитни телефона и приложение Скай.

Дарко Шарич беше арестуван през 2014 г. при съвместна акция на държавните органи на Сърбия и на Черна гора и откаран в Белград по обвинение за нелегален трафик на 5,7 тона кокаин от Южна Америка в Западна Европа през 2008 и 2009 г. По това дело като организатор на групата Шарич беше осъден на 15 години затвор. В края на миналата година Апелативният съд в Белград отмени ареста и нареди домашен арест с електронен надзор. /БГНЕС