Финландия: Няма да има пробив за НАТО преди септември


Президентът на Финландия Саули Нийнистьо заяви, че не вярва страната му да се присъедини към НАТО преди септември. Президентът се присъедини към участниците в преговорите, заявили по-рано, че малко вероятно е постигане на споразумение с Турция преди срещата на върха на НАТО в Испания следващата седмица.

Финландският президент Саули Нийнистьо, говорейки пред финландската държавна телевизия YLE, се спря на хода на разговорите с Турция във връзка с членството на страната в НАТО.

Като подчерта, че Турция не е отстъпила от исканията си, Нийнистьо заяви: "Въпреки това в разговорите има напредък и те продължават. Не вярвам, че ще се споразумеем с Турция на срещата на върха на НАТО в Испания. Не мисля, че ще влезем в НАТО преди септември".

В изявление за официалната информационна агенция ТТ шведският външен министър Ан Линде коментира преговорите на НАТО между Турция и Швеция, които се проведоха вчера в Брюксел.

Линде заяви, че разговорите са били конструктивни и най-важното послание от тях е, че те ще продължат."Подготвени сме тези преговори да отнемат много време“, допълни министърът, цитиран от БГНЕС