Германия предупреди: Русия произвежда повече оръжие, отколкото й е нужно за войната и ги трупа в складове

Министърът на отбраната на Германия Борис Писториус заяви, че Русия произвежда оръжия в количества, надвишаващи нуждите й във войната срещу Украйна - сега руският военно-промишлен комплекс вече работи за запълване на армейските складове, предава N-TV.

Писториус отбеляза, че с увеличените разходи за оръжия и рационализирането на военната икономика "значителна част или част от произведеното вече не отива на фронта, а се озовава в складове“.

 "Сега можете да бъдете наивни и да кажете, че той (руският президент Владимир Путин) прави това само от предпазливост, като скептичен човек бих казал в този случай, че той го прави защото той има планове или може да ги има“.

Генералният инспектор на германските въоръжени сили генерал-лейтенант Карстен Бройер прогнозира, че Русия може да е готова да атакува страни от НАТО след пет до осем години, когато възстанови силите, увредени от войната в Украйна, пише "Фокус".

През последните седмици редица европейски страни от НАТО предупредиха за риска от руска агресия в близко бъдеще.

Например Борис Писториус също каза през януари, че Алиансът трябва да се подготви за руска атака срещу страна от НАТО в рамките на 5-8 години.