Историците от РСМ и България си размениха интерпретации за XI и XII век

Без официални изявления от членовете на комисията

Членовете на мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси между Р България и РС Македония през последните два дни са обменили мнения по отношение на позициите и гледните точки на двете страни по интерпретациите на миналото през XI и XII век.

Това е единственото, което става ясно от краткото съобщение, което бе оповестено за двудневната среща, днес и вчера в Скопие.

Това бе осемнадесетото заседание на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси между Република България и Република Северна Македония. "Срещата протече в позитивна атмосфера на отворен диалог и обмен на мнения по отношение позициите и гледните точки на двете страни по интерпретациите на миналото през XI и XII век. До края на годината се планира да се проведат общо още четири срещи на Комисията. Следващата ще се състои в София, на 12 и 13 май 2022г., се казва още в съобщението.

И този път нямаше официални изявления на членовете на комисията, каквато бе практиката от началото на нейната работа. /БГНЕС