ISW: ВСУ прехвърлят подкрепления на левия бряг на Днепър, нови проблеми за руснаците

Войници на украинските въоръжени сили държат позиции на левия бряг на Херсонска област. Те дори успяват да продължат да прехвърлят подкрепления в този участък от фронта. Това се казва в последната сводка на базирания в САЩ мозъчен тръст Институт за изучаване на войната (ISW), предава УНИАН.

Отбелязва се, че руските войски в района на Херсон имат нови проблеми.

По-специално руските военни се оплакват от липсата на транспорт за евакуация на ранените. Също така руските въоръжени сили в района на село Кринки имат проблеми с наличието на системи за радиоелектронна борба (РЕБ) за защита на евакуационните групи от украински дронове, а също така липсват противобатарейни и комуникационни възможности, съобщава "Фокус".

Според украинския военен наблюдател Константин Машовец, подразделения на руския 2-ри мотострелкови батальон действат близо до Кринки.

Според Британското разузнаване новата руска дивизия е провалила операциите на левия бряг на Херсонска област. Новосформираната 104-та гвардейска въздушно-десантна дивизия (ВДВ на Русия) е претърпяла изключително големи загуби.

Наскоро от ISW заявиха, че украинските въоръжени сили постигат успех на левия бряг на Днепър в района на Херсон. По-късно обаче стана известно, че руснаците са си върнали няколко украински позиции.